måndag 27 juni 2011

Eddy



River Plate


Den legendariska argentinska klubben River Plate blev igår degraderad till den argentinska andradvivisonen. Det är första gången det händer i klubbens historia och rapporter vittnar om tårar, våld och kravaller i Buenos Aires. Stora elefanter faller tungt.

Det är naturligtvis tråkigt att en degradering av ett fotbollslag leder till sådana våldsamheter. Fotbollen i Argentina är dock på allvar och dödsfallen bland supportrar är skrämmande stora.

Ett klassiskt lag som River Plate ska spela i förstadivisionen. Jag hoppas de får i ordning på ekonomin och återvänder snarast.

fredag 24 juni 2011

Rainbow


Midsommar. Lömska moln. Regn. Och sen lite sol. Allt är således som vanligt denna (egentliga) nationaldag. Jag värmer upp med Rainbow, naturligtvis med Dio på sång.

Önskar Er alla en Glad Midsommar!

onsdag 22 juni 2011

The Big Man


Mannen bakom det magiska sax-solot på Springsteens "Jungleland" har hängt in handduken, för gott. Saxofonen har tystnat. Vila i frid, Clarence Clemons.

fredag 17 juni 2011

Tinariwen och TVOTR



Tinariwen från Mali och medlemmar ur Tv on the Radio från Brooklyn slår sina påsar ihop. Bra ljud uppstår.

torsdag 9 juni 2011

Bambara Mystic Soul


I sommar släpps denna samling med musik från Burkina Faso. Ser fram emot den! Drömmer dock mardrömmar om Burkina Faso just nu eftersom det är dom och Namibia som står i vägen för Gambias drömmar om att för första gången ta sig till Afrikanska cupen 2012. En bra dag kan Gambia lira byxorna av båda lagen...tyvärr är det sällan Gambia har bra dagar på fotbollsplanen.